Skip to page body Home I Want To... Living & Visiting Doing Business Meetings & Agendas City Departments
Calendar Review
Housing Element Committee meeting

HOUSING ELEMENT COMMITTEE AGENDA
Monday, June 28, 2010
5:30 p.m.
City Council Conference Room
City Hall at 420 Litho Street

Agenda (pdf 99kb) 

Each agenda item will be considered in the following manner: 1) Staff will provide a presentation/overview; 2) the Housing Element Committee (HEC) will discuss the item; 3) the public may comment on the item; and 4) the HEC will discuss the item and take action. 

The HEC may, at its discretion, consider agenda items out of the order in which they are listed. The public may comment on any item on the agenda that has not previously been subject to public comment. To give everyone an opportunity to be heard and to ensure the presentation of different points of view, the Committee requests that members of the audience who speak: 1) Always address the Chair; 2) State his or her name and address; 3) State views succinctly, and; 4) Limit comments to three minutes.

1. CALL TO ORDER - Joint Meeting with the Historic Landmarks Board (City Council Chambers)

Chair Linda Pfeifer (City Council Rep) f    
Vice-Chair Joan Cox (Planning Commission Rep)
Mike Kelly (City Council Rep)
Stan Bair (Planning Commission Rep)
Steve Flahive (City Resident)
Chris Visher (City Resident)
Carolyn Kiernat (City Resident)
Joel Paul (City Resident)
Kim Stoddard (City Resident)

2. PUBLIC COMMENT ON ITEMS NOT ON AGENDA

3. BROWN ACT REVIEW
a. Presentation by City Attorney Wagner (15 minutes; end at 5:50pm)
b. Questions (10 minutes; end at 6:00pm)

4. ADJOURN JOINT MEETING WITH THE HISTORIC LANDMARKS BOARD

5. CONTINUE REGULAR HOUSING ELEMENT COMMITTEE MEETING IN THE CITY COUNCIL CONFERENCE ROOM

6. APPROVAL OF MINUTES 
- May 24, 2010 (pdf 99kb) (5 minutes; end at 6:05pm)

7. SUBCOMMITTEE UPDATES (HEC Subcommittees— 15 minutes; end at 6:20pm)

8. SECOND UNIT TERMINOLOGY (Staff— 5 minutes; end at 6:25pm) 
- “Second Dwelling Unit” vs. “Accessory Dwelling Unit”

9. ACCESSORY DWELLING UNIT QUESTIONNAIRE (Staff— 5 minutes; end at 6:30pm) 
- HEC Review and Approval of Cover Letter and Questionnaire (pdf 98kb)

10. REVIEW DRAFT EVALUATION SECTION (Staff— 10 minutes; end at 6:40pm)
a. Purpose of the Evaluation Section (pdf 68kb)
b. Review and Discuss Part 1 of Draft Evaluation of 1995 Housing Element (pdf 915kb)

11. COMMUNICATIONS (5 minutes; end at 6:45pm)
a. Staff
- Marinas in Sausalito Map (pdf 541kb)
b. HEC Members
- "The housing development war: the state wins the first battle” (pdf 183kb) Spring 2010 article in Buchalter Nemer Points and Authorities Quarterly Newsletter (Committee Member Kelly)

12. AGENDA TOPICS FOR NEXT MEETING (pdf 76kb) (5 minutes; end at 6:50pm)

13. ADJOURN – Next Meeting: Monday, July 12, 2010

Agendas are available at the Community Development Department and posted at least 72 hours prior to the meeting at the entrance to City Hall, 420 Litho Street. Recordings of the meetings are maintained at the Community Development Department.

Special Needs - In compliance with the Americans with Disabilities Act (28 C.F.R. 35.102-35.104, ADA Title 11), if you need special assistance to participate in a Housing Element Committee meeting, please call 289-4128. Notification 48 hours prior to the meeting will enable the City to make reasonable arrangements to ensure accessibility to this meeting.

City of Sausalito
Community Development Department

420 Litho Street
Sausalito, CA 94965
(415) 289-4128 | www.ci.sausalito.ca.us  
Jeremy Graves, Community Development Director
Mary Wagner, City Attorney
Lilly Schinsing, Associate Planner-Project Manager
Heidi Burns, Associate Planner
Alison Thornberry, Assistant Planner
Kayla Platt, Planning Intern
Alberto Viana, Administrative Aide I

I:\CDD\Boards & Committees\HEC\Agendas\2010\6-28-10.doc